(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Ovocný CRUMBLE ( čti „krambl“, zatím nemá české slovo)
Potřebné ingredience
ovoce, drobenka ( ovesné vločky jemné, máslo, cukr přírodní, mleté mandle, polohrubá mouka)
Postup přípravy
Ovoce nakrájené na kostičky( moje nejoblíbenější kombinace je jablka a rebarbora,dále je možné použít švestky z mrazáku, jablka a jahody nebo maliny, nebo jen jablka se skořicí) vysypeme do vymazané zapékací mísy přibližně o velikosti dortové formy do výšky cca 3 cm. Posypeme silnou vrstvou drobenky vyrobené z mletých mandlí nebo ořechů, jemných ovesných vloček, polohrubé mouky, přírodního cukru a másla nebo tuku Provamel . Drobenku dělejte „od oka“ čím méně cukru tím lépe, prsty rozmělňujte suroviny v míse a buď přisypete vločky a mouku, nebo přidáte tuk, dokud nebude drobenka krásně sypká. Zbytek si dejte do mrazáku na příště. Pečeme v troubě na 180 stupňů dokud ovoce nezměkne a drobenka nevytvoří zlatavou krustu. Velkou plochou naběračkou nebo lžící nabíráme kopečky na talířky. Podáváme ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny. Hosté budou zaručeně šílet.
Fotografii jsem si půjčila z internetu, až budu mít svojí, tak vyměním:-)
Fotografii jsem si půjčila z internetu, až budu mít svojí, tak vyměním:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skorica
(upraveno)
1. 12. 2008, 21:31
to se pak otoci ,nebo ji tak jak je?Nemate foto?
JANINAKT
(upraveno)
2. 12. 2008, 12:07
@skorica
Lubico, vypůjčila jsem si foto z internetu, tak se jukněte. Asi budu muset začít fotit Prostě to naberete lžící nebo naběračkou na talíř. Někdy to drží pohromadě, někdy se to trochu rozpadne, ale to neva. Je to rychlý a chutný moučník. Nemusíte nic vážit, někdy je ovoce více, někdy méně, s drobenkou to samé. Pokud máte rádi opravdu sladké, můžete ovoce předem promíchat se lžící medu. Místo zmrzliny dávám často bílý jogurt k podávání, nebo jen tak. Jana
onasi
(upraveno)
1. 12. 2008, 21:36
@skorica
Lubico, na talířku to vypadá asi takhle, nic se neotáčí (alespoň já), po upečení je ovoce schováno pod krustou z drobenky. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9638&user=9782
mmatuli
(upraveno)
2. 12. 2008, 15:30
@onasi
Jojo, taky to děláme, známe z Dánska, jen ty jablka dáváme většinou na plátky. Je to super.